Održana tradicionalna priredba ‘Ususret Božiću’

U organizaciji HKUD-a Kočerin održana je 8. po redu božićna priredba “Ususret Božiću” u Kočerinu, Široki Brijeg.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio predsjednik HKUD-a Kočerin Marinko Mikulić-Mako, zahvalivši se članovima ovog društva na njihovom radu i njihovim roditeljima na dosadašnjoj potpori koju pružaju u funkcioniranju HKUD-a Kočerin. Istaknuo je potrebu da se stvore što kvalitetniji prostorni i drugi uvjeti kako bi HKUD Kočerin bio još uspješniji u očuvanju i promoviranju glazbene baštine Kočerina, Širokog Brijega i Hercegovine.

Nazočne je prigodnim riječima pozdravio i širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, čestitajući im predstojeće blagdane. Najmlađi članovi HKUD-a Kočerin nastupili su s pjesmom ‘Od Božića do Božića’, a potom se na najbolji način iskazala velika skupina članova društva s plesovima Bugojna. Pljesak i ovacije nazočnih izazvao je nastup male skupine s igrokazom “Božićna želja”. Oduševila je velika skupina svojom izvedbom spleta slavonskih plesova uz pjesmu “Slavonac se Hercegovkom ženi”, a nastupili su kočerinski gangaši Mako, Ćana, Frćko, Karmelić i Jura.

Druženje je nastavljeno uz pjesmu, gangu, bećarac i uz domaće delicije i kuhano vino koje su pripremili članovi HKUD-a Kočerin.

Odgovori