Put križa Ljubotići – Crne Lokve

Po lijepom i sunčanom vremenu, na blagdan svetoga Josipa, vjernici župe Kočerin su obavili hodočasnički put križa od Ljubotića do Crnih Lokava.

Povorka s mnoštvom vjernika pošla je ispred crkve svetoga Ante u Ljubotićima, a sve je završilo svetom misom na groblju u Crnim Lokovama, te molitvom i druženjem kod spomenika poginulima. Ove godine se prvi put molilo uz tek postavljene trajne postaje križnoga puta koje su mještani Ljubotića i Crnih Lokava načinili kao svoj zavjet.

Put križa i svetu misu predvodio je fra Mario Knezović, kočerinski župnik. Pjevale su članice zbora iz Ljubotića i odseljene crnolokvanke iz Splita. Zanimljivo je spomenuti da je najstarija vjernica imala 91 godinu (Anica Soldo, Galuša). Anica je bez ikakva napora, kako reče, prošla dugi put od 7 kilometara.

Osim novih postaja križnoga puta od groblja pa do spomenika poginulima postavljena su i otajstva krunice, te pored groblja slika Milosrdnog Isusa. Druženje je zaključeno ručkom koji su za 500 vjernika priredili Crnolokvani.

Odgovori