Asfaltirana prometnica koja spaja Kočerin i Privalj

Na području mjesne zajednice Kočerin urađena je rekonstrukcija i asfaltiranje mjesnog puta koji preko polja spaja dvije mjesne zajednice, Kočerin i Privalj.

Projekt sanacije puta urađen je u suradnji mještana MZ Kočerin (naselja Pripolje, Gabrići i Gašpari), Grada Širokog Brijega i Vlade Županije Zapadnohercegovačke, saznali smo iz razgovora s mještanima i Josipom Kožulom, predsjednikom MZ Kočerin.

Duljina asfaltiranog puta iznosi 630 metara, dok je širina pet metara. Vrijednost projekta iznosi 70.000 KM.Prethodnih godina na ovoj dionici puta urađene su sve podzemne instalacije pa se može reći da je ovim radovima jedna cjelina zaokružena.

Kvalitetnom prometnicom između ovih dviju mjesnih zajednica osigurava se i bolji protok vozila ukoliko slučajem magistralna cesta M-6.1 u mjestu Kočerin bude u bilo kakvoj blokadi.

Također, ovakvim pristupom i ulaganjem u lokalnu infrastrukturu stvaraju se preduvjeti za kvalitetniji život mještana i njihov ostanak u ruralnim područjima. Između ostalog, poboljšan je i pristup gospodarskim objektima.

Odgovori